平成29年度:「英語発表会」

2017.eigo15.jpg

a_line001.gif

This year Shin-Ai Jogakuin junior high school held an English performance contest on November 17th. Before this contest, all Junior High school students competed for the honor of representing their class in the school wide contest. The best group from each class was chosen to recite a memorized piece. While this is an important event for the junior high school English department, it is an event which the junior high school could not hold by itself. English teachers from the high school and the elementary school graciously volunteered their time and expertise to act as judges in the event. This year the Junior High school is particularly proud of all the students who participated. We are especially grateful to   the volunteer performers. The level of their performances was very high.

2017.eigoans0.gif

第34回を迎えた大阪信愛女学院中学校英語発表会は、審査員の先生方をお迎えして学院ホールで行われました。今年の「英語発表会」は、各学年とも英会話をグループで暗唱発表できるよう練習してきました。各クラスで予選が行われ、その中で選ばれたグループが、これまで練習してきた努力とチームワークを大切にしながらクラスの代表として発表します。はじめに北島教頭先生から励ましの言葉を受け、平成29年度の「英語発表会」が開催されました。
①開会の言葉 ②審査員先生方の紹介 ③出場者紹介
④英語暗唱発表 ⑤休憩 ⑥パフォーマンス部門
⑦講評(審査員より) ⑧審査発表・表彰式 ⑨閉会の挨拶

平成29年度:英語発表会 発表課題

1年 A Pot of Poison    2年 A Straw Millionaire
3年 Speech
★審査の間に パフォーマンスの発表

2017.eigoan1.gif

英語発表会
2017.eigo8.gif
2017.eigo7.gif
1年生:暗唱クラス音読
2・3年生:songs and short stories
2017.eigo9.gif
講評・審査発表・表彰式

2017.eigo11.gif

閉会にあたり、渡辺副校長先生から”英語発表会は素晴らしかった”、
努力し、よく頑張った生徒たちにお褒めの言葉がありました。

a_line001.gif

大阪信愛女学院中学校の英語発表会は、今年で第34回を迎えました。今年度もこうして開催できましたことを大変幸せに感じております。
各クラス大会を勝ち抜いたメンバーによる暗唱は聞きごたえがあったのではないかと思います。今年度は暗唱の題材に日本の古典落語や世界的に有名なスピーチを選びました。聴覚を主とした発表を楽しんでいただけるとありがたいです。
また昨年度より新設のパフォーマンス部門では、有志によるこれまでにない新しい発表が聞けることでしょう。今日をきっかけにますます生徒たちが英語学習に興味を持ち、楽しく英語を学んでくれることを願っております。

大阪信愛女学院中学校英語科一同